Direct verzenden

Wil jij weten welke stappen er nodig zijn voor het direct verzenden van jouw favoriete gelegenheidskaart? Neem dan de volgende 7 stappen door om de kaarten zo snel mogelijk bij de geadresseerden te bezorgen.

Stap 1: Maak een account aan

Maak een account aan of log in als je al een account hebt. Een eigen account is handig omdat je de ontwerpen en kaarten die je mooi vindt altijd kunt bewaren en terugvinden. Ook als je de kaarten inmiddels hebt bewerkt en aangepast naar jouw eigen wensen kun je ze later altijd weer openen en bewerken. Zelfs als je ze al eens besteld hebt.

Stap 2: Maak je kaart

Loop door de verschillende collecties en kies een kaart uit die je aanspreekt. Je kunt nu met ontwerpen en aanpassen beginnen. Tevreden? Ga naar het bestelproces en kies het juiste formaat, de papiersoort en de kleur envelop.

Stap 3: Kies direct verzenden

In het bestelproces kun je naast de opties "proefdruk" en "thuis bezorgen"  kiezen voor de optie "direct verzenden". Het is ook mogelijk een deel direct te verzenden en een deel thuis te laten bezorgen. Beide bestellingen dien je wel los van elkaar te bestellen. In het geval van een deelbestelling kan de levertijd van elkaar verschillen.

Stap 4: Vul je adressenbestand

Je kan op 2 manieren het adressenbestand vullen. Dit kan door de adressen handmatig in te voeren, maar het kan ook door een Excel bestand te uploaden. Als je de adressen handmatig wil invoeren, kies dan de optie "+ nieuw adres". Alle verplichte velden dienen ingevuld te worden. Vergeet ook niet het land in te vullen. Een fout gemaakt tijdens het invoeren? Je kan de adressen gemakkelijk bewerken. Wil je ze uploaden met een Excelbestand? Upload dit bestand, maar vergeet ook hier niet het land in te voeren!

Stap 5: Kies je verzenddatum

Het is mogelijk een verzenddatum te kiezen. De verwachte bezorgdatum wordt aangegeven aan de rechterkant. We zijn wel altijd afhankelijk van de postbezorger. Bestel je op werkdagen voor 18.00 uur, dan kan je je bestelling binnen 1-2 werkdagen verwachten. PostNL bezorgt in Nederland op maandag geen brievenbuspost.

Stap 6 | Betaal met Ideal of creditcard

Per geadresseerde zijn de kosten bij verzending binnen NL €1,44 (<20 gram, exclusief de kaart), €2,40 (>20 gram, exclusief de kaart).

Per geadresseerde zijn de kosten bij verzending buiten NL €2,03 (<20 gram, exclusieef kaart) en €3,58 (>20 gram, exclusief de kaart).

De kaarten worden direct naar de geadresseerde gestuurd. De factuur komt uiteraard op je eigen naam te staan.

Stap 7 | Je kaartjes zijn onderweg

Heb je op een werkdag voor 18.00 uur besteld? Dan worden de kaarten op dezelfde dag gedrukt en verzonden. De trouw- of geboortekaarten worden doorgaans binnen 1-2 werkdagen bezorgd door PostNL. We blijven echter hierin wel afhankelijk van de postbezorger. Je bestelling wordt opgeslagen in je account, zodat je de kaarten hier steeds opnieuw kunt bekijken en/of bewerken en desgewenst nabestellen.

 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

 


 

Note en tips:

 √ Bestellingen op werkdagen besteld voor 18 uur = de volgende werkdag bezorgd

√ Proefdrukken op werkdagen voor 18 uur besteld = de volgende werkdag in huis

√ Kaarten besteld in het weekend, worden op maandag gedrukt en verzonden

√ Plaats de tekst binnen de kaders

√ Controleer de kaart goed op spellingsfouten voordat je de kaarten definitief besteld