Informatie foliedruk

Hoe werkt het met foliedruk? Trouw- of geboortekaartjes met goud-, zilver-, rosegoud- of koperfolie! Hip en trendy, chic en stijlvol!

Hoe pas je folie of UV spotlak toe op je kaart?

•    Kies een kaart uit de collectie kaarten
•    De meeste cliparts en teksten hebben we in dit kaartje geschikt gemaakt foor foliedruk
•    In het kleurenpalet kan je de geselecteerde clipart of tekst omkleuren naar een foliekleur. (je kan kiezen uit goud-, zilver-, rosegoud- of koperfolie, zwarte lak folie en holografisch folie). Uiteraard kan je er ook voor kiezen een of meerdere elementen in een reguliere kleur te laten drukken.

Staan er elementen op je kaart die je niet kan omzetten naar folie? Neem dan contact met ons op, dan passen we het voor je aan.

Liever zelf een foliekaart of UV spotlak kaart ontwerpen?

Wil jij liever zelf een foliekaart ontwerpen vanuit een blanco ontwerp? Dat kan! Kies een blanco kaart, zet je afbeeldingen en/of tekst in de editor om naar een foliekleur! Makkelijker kan het niet!

 

 

PROEFDRUK FOLIE + UV spotlak


Proefdruk
Een eerste proefdruk met goudfolie, zilverfolie of koperfolie kost €2,50.  Wanneer je een proefdruk besteld met folie krijg je ook een sample setje met onze papiersoorten en envelopkleuren. Wil je meerdere proefdrukken dan rekenen wij de normale kaartprijs. Wil je een foliekaartje in alle foliekleuren? Maak dan een kopie van je foliekaart, pas het folie aan en sla deze kaart op in je account.

LEVERTIJD


Levertijd foliedruk en UV spotlak
De kaarten die een foliedruk afwerking krijgen hebben een langere productietijd. Daarna worden ze per brievenbuspost verzenden. In de meeste gevallen krijg je de proefdruk met folie met 2 werkdagen in huis. Houd rekening met een levertijd tussen de 2 en 5 werkdagen.

PAPIERSOORTEN


Kaarten met folie worden gedrukt op speciaal geselecteerde papiersoorten.  We hebben twee papiersoorten in onze collectie.

Coated karton:
Een glad en stevig papiersoort met een silk toplaag aan beiden zijden. Dit papier is 300 grams.

Linnen:
Dit is een stevig papiersoort met een lichte, zachte structuur. Dit papier is 300 grams. Deze papiersoort heeft een prijstoeslag. Linnen papier is niet geschikt voor grote kleurvlakken of een donkere achtergrond, dunne lijnen en smalle fonts.

Mat coated karton:
Dit is een  papiersoort met een fluweelzachte touch/ Dit papier is 300 grams. Deze papiersoort heeft een prijstoeslag.

ENVELOPPEN


In het samplesetje wat je bij je eerste proefdruk ontvang, zitten onze papiersoorten, maar ook alle kleuren van onze enveloppen. Naast de reguliere collectie enveloppen hebben wij ook luxe enveloppen met een gouden inlay.

OPLAGE & PRIJZEN


Bij folliedruk kaarten is de minimale oplage 10 stuks. (uiteraard geld dit niet voor een proefdruk). De prijs je foliedruk kaarten kan je in onze prijzencalculator berekenen wanneer je op een foliekaart staat.

ONTWERP


Heb jij een eigen ontwerp wat je graag wil laten drukken met folie? Het aanleveren kan gemakkelijk via ons, voor het technisch in orde maken van een foliedruk kaart vragen wij een bedrag van €55,00. Neem contact met ons op als je een eigen ontwerp wil laten drukken!