Le Chique Design > De 7 papiersoorten voor jouw gelegenheidskaarten

Papiersoorten

 

Je kunt jouw kaarten laten drukken op 7 verschillende papiersoorten Voor foliedruk hebben wij de keuze uit 2 soorten. Elke soort heeft zijn eigen uitstraling. Stuk voor stuk zijn de papiersoorten van een hoge kwaliteit. Bij je eerste proefdruk, krijg je van alle papiersoorten en enveloppen kleuren een gratis monstersetje mee!
Met de prijzencalculator op de productpagina van de kaart kan je de totaalprijs van je kaarten berekenen.

 

STANDAARD PAPIERSOORTEN

Natuurkarton | 340 grams
Wil je een stevig kaartje maar met een matte, hagelwitte uitstraling, dan is natuurkarton voor jou de beste keuze. De 340 grams variatie is lekker stevig en wordt voor geboortekaartjes het meest gebruikt.

Zijdeglans | 300 grams
Deze papiersoort heeft een matte glans en heeft een wat gladder oppervlakte. Wij gebruiken de 300 grams variatie waardoor je een heel stevig kaartje krijgt.

Houtvrij offset | 250 grams
Een houtvrij papiersoort, een prachtig licht en hagelwit en ongestreken papiersoort, doordat het niet gestreken is heeft een matte uitstraling en is goed beschrijfbaar en bestempelbaar. Het papier is 250 grams.

Biotop | 300 grams
Dit papier is 100% chloorvrij gebleekt (TCF) en bevat geen optische witmakers. Het heeft een luxe off-white natuurlijke tint. 

Biotop | 195 grams
Dit papier is 100% chloorvrij gebleekt en bevat geen witmakers. Het heeft een luxe off-white natuurlijke tint. Let op: 195 grams is niet bedoeld voor een kaart, je kunt dit papier gebruiken voor bijvoorbeeld een inlegvel in de trouwkaart.

Fotokaart | 300 grams
Met dit papier maak je een kaartje met een mooie hoogglans afwerking zoals je dat vast wel kent van de ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige kartonsoort met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking. 300 grams.

 


 

LUXE PAPIERSOORTEN  

De toeslag voor deze luxe papiersoorten varieert van € 0,10 tot € 0,40 per kaart.

Oud-Hollands | 300 grams
Ben je op zoek naar een kaartje met een structuurpapier, dan is Oud Hollands een leuke soort. Dit papier is een beetje off- white waardoor het niet echt wit is. Vroeger werd dit papier heel veel gebruikt bij de wat meer traditionele kaartjes. 300 grams. Voor dit papier geldt een toeslag per kaart.

Ivory gold | 250 grams
Dit papier heeft een luxe uitstraling met een zachte gouden glans en glinstering. 250 grams. Voor dit papier geldt een toeslag per kaart.

Parelmoer | 290 grams
Wil je het kaartje een leuke glinstering meegeven? Kies dan voor Parelmoerpapier. Deze stevige papiersoort is prima geschikt voor kaartjes die wat meer glans verdienen. Erg mooi papier. Het is wel een kostbare papiersoort, waarvoor wij per kaartje een toeslag rekenen die verschillend is per kaartformaat. 290 grams. De toeslag verschilt van € 0,10 voor een kaartje van 8 x 8 cm tot en met € 0,40 voor een kaart van 15 x 15 cm.

 


 

FOLIEDRUKPAPIERSOORTEN

Coated Karton | 300 grams
Coated karton is een stevig en gladde papiersoort met een silk toplaag aan beide kanten. Coated karton is geschikt voor grote kleurvlakken.

Linnen |  300 grams
Ons linnen papier is een stevig papier van 300 grams met een lichte structuur. Dit papier is niet geschikt voor een donkere achtergrond of grote kleurvlakken.