We helpen je graag!

Op deze pagina vind je hulp en extra uitleg over diverse onderdelen van de website. Bijvoorbeeld over je account, de editor en het bestel- en betaalproces.

Account

Op de website van Le Chique design is het mogelijk een account aan te maken waar je je kaart(en) kunt opslaan. Zo kun je een volgende keer een kaart gemakkelijk terugvinden. Vanuit dit account is een proefdruk en order snel een eenvoudig besteld.

 • Eigen collectie: Hier vind je al je opgeslagen kaarten.
 • Bestellingen: Alle bestellingen die je gedaan hebt, vind je hier terug.
 • Adresboek: Hier kun je al jullie adressen uploaden voor directe-verzending

Editor

De editor biedt je de mogelijkheid om elke kaart op onze website te personaliseren. We hebben tal van cliparts, kleuren, achtergronden en lettertypes waarmee je je kaart kan aanpassen en helemaal naar wens kan veranderen.

 • Uitlijnen/centreren: Wil je alles mooi gecentreerd hebben, klik dan boven de kaart op “hulpraster”. Is het hulpraster niet zichtbaar, maak dan de achtergrond transparant.
 • Uitvullen: Wil je er zeker van zijn dat de kaart op de snijlijnen ook voorzien is van een achtergrond of foto, klik dan na het plaatsen van een achtergrond, foto of kader op “uitvullen”. Zo weet je zeker dat je geen witte randjes krijgt op je kaart.
 • Tekstvlakken:  Bij sierlijke lettertypen zit vaak een krul aan de 1e of laatste letter. Kijk goed of het tekstvlak groot genoeg is en de krul niet verdwijnt boven/onder/naast het tekstvlak. Kom je er niet uit en heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we het voor je oplossen.
 • Kader: Kies je voor een kader? Let er dan op dat deze goed "uitgevuld" is.  Let erop dat er een risico bestaat dat bij het afdrukken en snijden van de kaart het kader niet meer recht is en er verschillen kunnen ontstaan aan alle zijdes van de kaart. Dit risico is voor de klant.

Bestellen

Vanuit je account klik je de kaart aan die je wilt bestellen. Zodra je de kaart naar wens hebt opgemaakt, klik je op “volgende”. Het bestelproces is snel en eenvoudig. Eerst een proefdruk bestellen? Klik dan op “proefdruk”. Wil je een order plaatsen? Klik dan op “kaarten bestellen”. Kies daarna het formaat van de kaarten, en het aantal dat je wilt bestellen. Hierna kun je kiezen voor een aantal papiersoorten, het aantal enveloppen en de envelopkleur. Klik dan op “voeg toe aan mandje” en je wordt doorgeleid naar de betalingsmodule.

Overige informatie

De prijzen van kaarten & enveloppen hebben wij in een overzichtelijke tabel geplaatst. Bestel je meer dan 20 kaarten, dan zijn de verzendkosten gratis! Ook als je in het buitenland woont kan je een bestelling doen bij Le Chique design. Ook die verzendkosten zijn in de tabel te vinden.

 • Logo Le Chique design : Op elke kaart staat een logo van Le Chique design. De reden daarvoor is dat alle cliparts en achtergronden door ons zijn ontworpen. We hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en zijn trots op de service die wij bieden.
 • Proefdruk: Een échte proefdruk kost bij ons 1 euro. Je krijgt je gekozen kaart toegestuurd met formaat en envelop naar keuze. Bestel je voor de 1e keer een proefdruk, dan krijg je er ook een sample setje bij met daarin alle papiersoorten en alle kleuren enveloppen, zodat je de juiste keuze kunt maken voor je kaarten.
 • Bezorging: Onze proefdrukken, trouw- en geboortekaartjes en enveloppen worden bezorgd door PostNL en passen door de brievenbus. Deze postvervoerders dragen de uiterste zorg over jouw bestellingen. Echter, Le Chique design heeft geen invloed op de snelheid en juistheid van de bezorging. In het overgrote deel van de gevallen worden de bestellingen op tijd geleverd. Mocht het voorkomen dat dit niet geval is, vernemen wij dit graag van je zodat we per omgaande actie kunnen ondernemen.
 • Levertijd: Voor al onze pakketbestellingen vanaf 20 stuks geldt: elke werkdag vóór 18.00 uur besteld = dezelfde dag nog gedrukt en verzonden. Normaliter wordt op de eerstvolgende werkdag je bestelling bezorgd. Tijdens het bestellen heb je de mogelijkheid zelf de verzenddatum van je bestelling te kiezen. Proefdrukken die je voor 15.00 uur bestelt, worden dezelfde dag nog gedrukt en verzonden.
 • Vragen over bezorging: Heb je een vraag over je pakket met kaartjes omdat ze er nog niet zijn? Bel ons dan op 06-18250018 of neem contact met ons op per mail. Een klacht over de bezorging van je bestelling kun je ook bij PostNL kwijt via www.postnl.nl/voorthuis/brieven/postbezorging
 • Enveloppen: Onze enveloppen kun je vooraf bestellen. Zo kan je de enveloppen alvast voorzien van adressen. Als je voor 15.00 uur bestelt en betaalt, heb je ze de volgende dag al in huis! Bestel altijd wat extra enveloppen, zo heb je altijd een paar extra enveloppen (mocht het schrijven misgaan).