Le Chique Design > Letterpress is dé trend van nu: doe jij ook mee?

Letterpress

NOTE:

Helaas bieden wij geen letterpress meer aan, onder andere in verband met de hoge papierprijzen en drukkosten! Neem gerust contact met ons op, als je vragen hebt of als wij mee kunnen denken met een mooi alternatief! Of, neem een kijkje bij al onze trouwkaarten!

Letterpress

Letterpress is één van de oudste manieren van drukken. Vroeger werd het ook wel een ‘boekdruk’ of ‘hoogdruk’ genoemd. In Letterpress wordt namelijk met drukkracht een vorm of tekst in het papier gedrukt. De indruk is voelbaar en zichtbaar en dat maakt jouw gelegenheidskaart zeer uniek en exclusief.

Het juiste papier voor Letterpress

Meestal wordt er wit katoenpapier gebruikt, maar het is ook mogelijk om te drukken op dik parelmoerpapier en grijsboard karton. Vooral het laatste geeft in combinatie met bijvoorbeeld een neonkleur een hippe en eigentijdse uitstraling. Enkele kaarten drukken wij meestal op 500 of 600 grams papier. Dubbele kaarten drukken we af op 300 grams papier.

Een bijzonder resultaat

Doordat Letterpress een echt ambacht is, kunnen er lichte nuances zijn in de inkt. Ook kan er door de diepdruk van letters aan de achterzijde van de kaartjes een lichte doordruk zichtbaar zijn. Het resultaat is altijd bijzonder betoverend! Willen jullie een trouwkaart of geboortekaartje in Letterpress of blinddruk? Neem dan contact op met Le Chique design via ons contactformulier. Wij kunnen voor jullie een trouwkaart ontwerpen en maken in Letterpress!